Du måste Logga in eller Bli medlem för skriva ett meddelande

Luktar som en fruktcocktail. Men smakar som något helt annat. Den smakar som en APA med massor av ananas, precis som det står på flaskan. Helt rätt. Helt rätt bira när man är sugen på något som är både sött och beskt, inte dumt alls.

Nästan grönaktig i färgen och skummande. Luktar lite sött och liteläskigt men har en tydlig humlebeska. En saison det är men det syrliga är balanserat kanske med en nypa socke. Spännande smaker av lite ingefära, lime, humle och kanske framför allt jästen.

Föredömligt lättöppnad flaska! Lätt och god porter, kanske lite för lätt men den brända malten kommer fram fint och den är inte söt, vilket är en bonus.

De pluspoäng Founders skaffat sig genom att fylla brygden på burk tappades snabbt när eländet skummade över och upphällningen fick avbrytas för sanering. Ser annars fin ut med bärnsten och klarhet, skummar fint som sagt. Luktar fint av humlen men med en biton som jag inte blir klok på. Luktar kanske inte så bra trots allt. Något unket som gammalt trä eller något. Smakar dock bra förutom den där träsmaken som faktiskt kommer fram också i gommen. Okay bira men inte mycket mer.

Mörkt brun och tungt doftande. Terpentin, granbarr, citrus och lite maltsötma. Riktig julstämning! Smakar som en hel julgran med kottar och allt. Gott och med en frisk bite and burn trots den fylliga smaken och lukten. Den här blir bra på vilket julbord som helst. God Jul.

Svart är den och skummar som den värsta julmusten. Luktar lite bränt, och av tunga frukter. Plommon? Smakar klockrent av ja just porter. Lite söt tung och fyllig men denna var lättare än de värsta sorterna. Kanske för att den är lite mindre söt. Vilket är bra. Detta får bli min favorit porter. Yeah. Jättegod bira.

En Pale Ale med härlig färg, lite träaktig typ mahogny och glasklar. Frisk doft över malten lite citrus och fruktig. Smakar också härligt av fyllig malt med frisk humleblandning, många smaker bla citrusfrukter kanske lite pepprigt. God bira!

Khartoum Stout från Frejgatan. Svart som utlovat och med kraftigt skum. Luktar gott av brända toner blandat med choklad och kanske vanilj. Smakar godis också precics som lukten antydde av choklad och brända mandlar. God bira. Inte så fyllig som många stouts är utan mer lättdrucken och heller inte så söt som de ofta är. Som sagt, god bira.

Xocoveza en Mocha Stout från Stone Brewery. Mörk som synden. Och med en rejäl brunaktig krona. Luktar sött av vanilj och bittert av kaffe, tillsammans helt förförande. Fyllig och härlig mouthfeel med smaker av just vanilj och kaffebitter och en härlig eftersmak. En riktigt god stout!

Mäktigt skummande, rena julmusten. Mörkt mörkt brun men filtrerad och klar. Den hårt brända malten känns I näsan lisom ett stick av kaffe och kanske choklad. Tung behaglig smak av allt nämnt. God bira. Stram och inte så söt.

Svart är en Porter från Slottskällans. The clue is in the name. Heter den Svart så kan man också förvänta sig detta. Högt stadigt och ljust skum. Brända och lite söta dofter. Smakar gott av bränd malt lite stramt som av kaffe inte alls för söt utan torr och bra porter. God bira.