Du måste Logga in eller Bli medlem för skriva ett meddelande

Det var en snäll IPA. Mild och fin, lite för fin för min smak men det är inget fel på biran. Funkar fint i parken som ett fylligare alternativ till lager. En riktig törstsläckare.

Vad var detta? Salt och söt bira? Juiceig och lite sur. Det är en gose och de ska ha en skjuts salt för att vara bra. Märklig bira, den smakar inte illa men är bra konstig. Vad är det för fel på att tillsätta humle?

Mörk och luktar både av sött och av citrus. Snakar fint och med en tydlig beska, sötman kommer snarare fram som fyllighet. God och lättdrucken IPA men jag saknar humlebettet som istället blir till en humlearom. Men god bira på det hela taget.

Wow, vilken doft! Citrus, trä och lite bränt och sött. Smakar gott också men lite väl sött för min smak. Ovanlig stout som fatlagrats men lite för mycket julmust över det hela. Inte min tekopp men rikitgt spännande brygd.

En pale ale helt enkelt. Inte väldigt mycket kolsyra eller väldigt mycket humle heller. Det är en helt anständig ale med tillräckligt med frisk humle för att balansera den brända malten. God ale. Cheers

En syrlig weisse med karaktär, luktar vlite av passionsfrukt och smakar lite av ingefära. Lite för lite ingefära tycker jag som hade hoppats på lite mer stuns.

En lättsam öl på många sätt. Lätt att dricka och lätt att tycka om . Den är mycket syrlig i smaken men alkolätt och drickbar även för mig som inte är så förtjust i suröl. Passar inte överallt men kanske en varm dag.

Jag tänkte på bränd malt när jag öppnade biran. Men jag tror att det syftas på brännboll och den stora yran i Umeå. Jag tycker att den var väl tunn och kort i smaken. Alldeles för len humle för att ge humlestunsen man förväntar sig när det står IPA på etiketten. Detta är nog mer en törstsläckare för töstiga brännbollare. Och som sådan fungerar den säkert alldeles utmärkt.

Brown ale är ofta lite för mjäkig utan karaktär och åt det söta hållet. Den här känns friskare än de flesta av hans sort. Det är ingen tvivel om att det är en brun ale man dricker men den är fraschare och krispigare än de flesta.

En politisk IPA? Smakar friskt och fint. Fruktig men inte för mycket, beska men inte för mycket. En balanserad bira trots det utmanande namnet.

Det här var en väldigt lätt ale, både lukt, lite citrus, och i smak. Lättdrucken och utan speciell karaktär. Absolut en god bira men för lite kropp för min smak.

Luktar mest av hö, inte så roligt men den smakar betydligt bättre. Då kommer humlen fram åtminstone lite grann. Organsk bira verkar fortfarande vara efter när det gäller smak.

Stor smak och stor doft änså ganska liten till formatet. Härlig IPA med massor av fruktig humle och med bara 4.5% så blir den alkolätt och alldeles utmärkt. God bira!

Finbubbligt skum och väldigt ljus bira. Luktar fruktigt, citrus och smakar fint. Det är ett lätt öl där humlen dominerar och malten smälter fint in. God och lättdrucken.

Galet skummande luktar den härligt av frisk humle. Lite åt apelsinhållet, tallbarr och fruktighet. Luktar härligt och smakar givetvis också så. Lite kul kolasmak på slutet. God bira!

Luktar bränd malt och lite åt chokladhållet. Givetvis svart som natten. Smakar inte alls tokigt rätt dämpat. Den är relativt torr och inte så söt som de är ibland, vilket är bra. Bra mouthfeel och lagom på många sätt. Trevlig stout. Cheers

Luktar friskt och citrusaktigt. God och frisk ale smakar inte helt ortodoxt och jag ser på etiketten att man kryddat med apelsinskal och vaniljstång. Juligt så det förslår och lite kul men det blir nog inte en favorit även om den smakar helt okay. Men lite för kul.

Black magic och som skummande tjära. Luktar milt bränt och av rostat kaffe. Smakar tydligt av den brända malten och av mild och fin humle. Kaffetonerna är där och det är nog också en liten bit socker I kaffet. Inte jättesött men mina favorit stouts är utan socker och grädde.

Havremalt eller åtminstone del av malt en. Luktar och smakar av härligt fruktig humle men är klart mildare i smak än förväntat. Bra grumlig är den också. Härlig bira men det får gärna vara mer bett i den.

Mörkbrun och rödaktig. Luktar skumt som en traditionell bira ska. Smakar jolmigt men är också fyllig och fin. Ekig är den också liksom andra från samma källa. Alkostark.

Brun som en januaridag I Östberlin, ofiltrerad och fin och med en skummande krona. Förvånansvärt ljus. Luktar av lite bränt, sött och gott, lite choklad, balanserat med lite frukt. Vi har nu definitivt lämnat den ryska zonen. Smakar lite av samma som den luktar och har en bra mouthfeel. Det här är bra bira.

Svart som en kolkällare och med en brunaktig skumtopp. Luktar som en porter lite bränt, lite kaffe och lite sött kanske choklad. Fast ändå inte. Det är mer återhållsamt än vanligt lite torrare och blommigare. Smakar bra med bränt kaffe som eftersmak. Helt okay porter, trots att den är organic. Okay bira.

Trappist Ale om 6.9%. Ljust brun, kraftigt skummande och lätt grumlig. Luktar av syra och sura disktrasor kanske lite diesel. Smakar som tur är lite bättre än så. Lite sötma balanserar det sura. Tja inte är det min bira det här men det söta hjälpte faktiskt upp en hel del. En okay för en trappist ale.

Little Valley Brewery, och 4.8%. Så svart man kan begära, och med en stabil skumkrona. Bränd malt och choklad, lite vanilj, balanserad lukt. Smakar lite av detsamma men ganska återhållsamt kanske det är temperaturen, lite för kallt? Inte för söt även om det är en sötma I eftersmaken. Okay stout.

Ljust gul och fullständigt ogenomtränglig vätska, vilt skummande I glaset. Luktar av frisk och fin humle och en balanserande sötma, troligen från den omtalade ananasen. Det var en rikitgt god öl det här. Bra balans mellan sötman och beskan. Fin mouthfeel. God bira.

Mörk till färg och med en skummande topp. Diskret doft av bränd malt smak av subtilt bränd malt. Jag uppskattar torrheten, söt porter gör ingen glad. Okay porter men inte så rolig, tam.