Du måste Logga in eller Bli medlem för skriva ett meddelande

Ojojoj det skummar som den värsta gejsern. När man torkat upp så upptäcker man att det är precis vad de lovar på etiketten. Det är en ale som är kryddad med ingefära. Dessutom en god ale och gillar man då ingefära så blir det här jättegott.

Pilsnerljus och skummande smakar av frisk humle, både citrus och granbarr om man ska vara poetisk. Smash står fär Single Malt And Single Hops.

Christmas Scotch Ale från BrewDog. Svart som natten och med ett fint skum. Luktar sött och juligt, eller är det bara mina associationer? Luktar tungt av malt, frukt och fikon? Mild och fin och inte för söt och inte så alkostark heller. Smakar av god malt och fruktig humle, en bra combo. God julbira.

Brun och nästan rödaktig till färg och med en rejäl skumkrona. Luktar av malt och som jag tycker en bränd ton men också en sötaktighet, vanilj? Smakar lite annorlunda fyllig och fin men samtidigt lätt, ovanligt. God och lättdrucken ale med lätta smaker av malt och lite men bara lite sötma. Det blir till en god bira till slut.

Mörkt gul eller rent av brun, stor skumtopp. Doftar citrus, tallbarr och lite sött fruktigt. Smakar fint och balanserat av en ganska söt malt. Passar rätt bra ihop med den citrusiga vilda humlen. Kanske väl balanserat, kunde ha varit mer av humlens friskhet.

Färgen förvånar ingen, svart. Brunt skum och dofter av choklad, malt och allmänt bränt. Luktar lite väl sött men gott och absolut chokladigt. Smakar trevligt av detsamma och den är absolut inte för söt utan väldigt len och fin. Riktigt bra stout tycker jag som inte gillar de söta. Mycket god bira. Och väldigt lättdrucken.